Догађај

article image

Kurti želi novu "Oluju" na Kosovu i Metohiji! Postoje tajne optužnice za Srbe, aktiviraju se u tačno određeno vreme!

Gosti Informer TV Miljan Jovićević, politički analitičar, Tomislav Bokan, predsednik narodnog pokreta Dinara-Drina-Dunav i Zoran Spasić, stručnjak za međunarodnu politiku govorili su u Info jutru o progonu našeg naroda sa Kosova i Metohije.

Za 24 sata Aljbin Kurti uhapsio je dvojicu Srba povratnika iz mesta Istok na KiM pod lažnim optužbama za ratne zločine.

- To je način odvraćanja srpskoga čoveka iz matice Srbije na Kim, način na koji to radi vlast Aljbina Kutija koji nažalost već dugi niz goidina teroriše naše ljude dole i kroz formulu optužbe za ratne zločine sprečava povratak i dolazak našeg čoveka na svetu zemlju Kim. To je način gde on im apodršku zapadnih sila za sve što čini i nažalost, mi u ovom trenutku bez pomoži Kfora, zapadnih snaga, ne možemo mngoo činiti. Apelujem na naše ljude koji idu na Kim da se dobro rapsitaju, da im se ne desi kao Zariću i Pantiću. Te tajne optužnice postoije i u Hrvatskom, naš čovek je 100 puta relazio granicu da bi na kraju bio uhapšen. Postoji centar koji upravlja optužnicama, tačno tempiraju vreme kada će to iskoristiti, da bi skrenuli na sebe pažnju zapada - kazao je Tomislav Bokan.

Bokan je istakao i da je prisustvovao obeležavanju zločinačke akcije "Oluja" u Prijedoru i da je srećan zbog poruka koje su tada poslate.

- Dobro je što se neguje kultura sećanja, što su predsednik Vučić i predsednik Dodik oživeli tu kulturu sećanja. U prijedoru se desila energija seanje na stradanje srpskog čoveka, svi političari, i opozicija i pozicija, svi su došli tamo. Poruka koja je tamo poslata je da mi poštujemo sve žrtve.

Aljbin Kurti na Kosovu i Metohiji želi novu "Oluju", smatra Zoran Spasić.

- Već duže vreme imamo situaciju da se sprovodi planski teror nad našim narodom, vrlo perfidno se to radi. Naše rukovodstvo je više puta pozvalo međunarodnu zajednicu da to mora da stane, nema dijaloga bez toga. Suštinski dijalog je formiranje ZSO, ali pre svega da je naš narod bezbedan. "Oluja" je etničko čišćenje, a to upravo pokušavaju da urade i na Kosovu i Metohiji - istakao je i dodao da zapad ćuti i ne reaguje.

- Srbija je zemlja koja se suštinski zalaže za mir i mi smo suštinski stub stabilnosti u ovom delu Evrope. Naše rukovodstvo je jasno reklo da neće dopustiti novu "Oluju". Sve mi se čini da neko pokušava da nam oduzme samostalnost, ali smo rekli da mi vodimo samostalnu politiku.

Analitičar Miljan Jovićević naveo je u našem Info jutru da su Kurtiju na vlasti "dani odbrojani".

- On pokušava sitnim poenima da zadobije pažnju javnosti, ali kako vreme odmiče, on ima sve manju podršku na Kosovu i Metohiji. Kurti trenutno ima 17.7 posto podrške na KiM i pokušava nekim sitnim akcijama, kao što je ova noćas bila, da zadobije pažnju zapada, ali smatram da je on na zalasku svoje političke karijere. Na jesen ćemo videti, ali mislim da jeste izgubio podršku zapada - kazao je.