Догађај

article image

22.08.2013 - Томислав Бокан - Интервју Вечерње новости - Република Српска

Сабор крајишке песме

Окупљање подржао и Народни покрет  Динара-Дрина-Дунав

БАЊА ЛУКА – Под покровитељством председника Републике Српске, Милорада Додика данас ће се у Дрвару одржати Други сабор крајишке песме, а подршку овој манифестацији пружа и Народни покрет Динара-Дрина-Дунав.

Председник Народног покрета Томислав Бокан у изјави за „Новости“ каже како је Сабор крајишке, родољубиве и завичајне песме, који се ове године други пут, одржава у Дрвару, претендује да постане традиционална манифестација која „саборно“ окупља Србе, не само са ових простора, него и из Србије и дијаспоре.

- Представници Народног покрета Динара-Дрина-Дунав, који је регионалног карактера, ових дана су у обиласку РС, а подршку дајемо и Сабору крајишке песме у Дрвару, јер сматрамо да српски народ кроз песму, игру, реч, духовност и образовање у 21. веку може да се докаже и покаже – каже Бокан.

Представници овог покрета до краја месеца обићи ће и традиционални Кочићев збор на Змијању код Бања Луке, а подсетили су и да су у обиласку Српске већ посетили 138. Невесињску олимпијаду у Херцеговни, те борбу бикова у Хан Пијеску на Романији.

- Све ове манифестације су у функцији очувања наше завичајне традиције, обичаја, националног идентитета, духовности, образовања, културе и културне баштине, чему управо тежи и Народни покрет Динара-Дрина-Дунав, који ради на спајању људи са обе стране Дрине, кроз образовање, науку, спорт – каже Бокан.

Intervju Vecernje Novosti - Republika Srpska - 22.08.2013.